تریپس ذرت
...

Anaphothrips spp


این آفت در ابتدای رویش بوتههای ذرت روی برگها مستقر شده و با تغذیه از شیره ت لي گیاهی برگهای جوان و جوانههای ،مرکزی باعث رنگ پریدگی و خشک شدن برگها می شود (عکس (۳۶) این گونه که علاوه بر ذرت در روی نیشکر نیز وجود دارد احتمالاً میزبان های دیگری نیز داشته و تراکم آن در حال حاضر در استانهای فارس همدان و قزوین از دیگر استان ها بیشتر است (حبیبی) و ،زمانی (۱۳۸۱). اخیراً نیز در استان کرمانشاه در منطقه سرپل ذهاب در روی بوته های ذرت کشت دوم مشاهده شده است (مؤلف (۱۳۸۳)

شکل شناسی

بدن در حشرات بالغ ،باریک به طول ۱-۱/۵ میلیمتر و به رنگ زرد کمرنگ تا قهوه ای روشن است. این حشرات دارای تحرک زیاد هستند پوره و حشرات بالغ در پشت برگها فعالیت دارند و اوج این فعالیت در هوای گرم و خشک می.باشد حبیبی و زمانی (۱۳۸۱)

زیست شناسی

این آفت زمستان را به صورت پوره در داخل خاک زیر بقایای گیاهی علف های هرز زیر کلوخهها یا شکافهای زمین سپری می.کند با گرم شدن هوا در بهار فعالیت حشره افزایش می یابد. ماده ها تخم های خود را روی برگ های ذرت و در زیر اپیدرم یا در ناحیه قیف ذرت به صورت انفرادی قرار می دهند. این آفت دوره رشد بسیار کوتاهی داشته و دارای ۲ سن پورگی و مرحله پیش شفیرگی و شفیرگی می باشد، که مرحله شفیرگی به صورت غیر فعال و در داخل خاک سپری می گردد. ( حبیبی و زمانی ،۱۳۸۱) در رابطه با تعداد نسل این آفت اطلاع دقیقی در دست نمی باشد.

روش های کنترل

این آفت در شرایط معمولی از جمعیت زیادی برخوردار نیست و معمولاً جمعیت آن در شرایط مناسب به ویژه در سال های گرم و خشک بیشتر قابل توجه است؛ به هر حال اجرای عملیات زیر در جهت کاهش جمعیت آن مؤثر است:

الف- زراعی

1- اجرای آیش

2- اجرای تناوب و کشت گیاهان غیر میزبان

ب شیمیایی

در صورت بالا بودن جمعیت آفت می توان با استفاده از سموم فسفره نظیر اکامت ۵۰ درصد به نسبت ۱/۵ لیتر و زولن ۳۵درصد به نسبت ۳/۵ لیتر در هکتار در جهت کنترل آفت اقدام نمود.

کامنت بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین دیدگاه‌ها

دیدگاهی برای نمایش وجود ندارد.

دسته‌ها