شپشک استرالیایی
...

Icerya purchasi Maskell

شپشک استرالیایی حشره ای است با انتشار جهانی و پلی فاژ که علاوه بر انواع مرکبات به عده ای زیادی از درختان گیاهان یکساله زراعی و غیر زراعی حمله می.کند این آفت که اصل آن از کشور باشد همراه نهالهای مرکبات از ایتالیا وارد ایران شده و اولین بار در سال ۱۳۰۲ و یا ۱۳۰۷ در باغهای بابل مشاهده گردیده است این شپشک علاوه بر مرکبات روی گل ابریشم، افرا، گل طاووسی آکاسیا، گل ،سرخ ،گوجه ،انار انجیر و بسیاری از گیاهان زینتی و غیر زینتی و جنگلی دیده می شود.

خسارت

این شپشک به برگ میوه و شاخه های جوان و حتی شاخه های مسن حمله می کند و علاوه بر تغذیه از شیره گیاه میزبان شاخ و برگ آن را با ترشحات شیرین بدن خود آلوده می کند و در نتیجه محیط مساعدی را برای رشد قارچ دوده یا فوماژین فراهم می سازد . قارچ دوده سطح برگ و شاخه را پوشانده، مانع تنفس گیاه و رسیدن نور به سطح آن می شود و بالاخره باعث ضعف و خشک شدن قسمتهای الوده گیاه میزبان میشود.

زیست شناسی

این آفت زمستان را به صورت ماه کامل و پوره به خصوص بر پوره سن دو میگذراند. این آفت در سال سه نسل دارد. هر حشره ماده تا ۵۰۰ و حتی بیشتر تخم میگذارد . این آفت به برگ، میوه وشاخه های جوان و حتی شاخه های مسن حمله می کند و علاوه بر تغذیه از شیره گیاه میزبان شاخه برگ آن را با ترشحات شیرین بدن خود آلوده میکند و در نتیجه محیط مناسب را برای رشد قارچ سیاه رنگی به نام دوده یا فوماژین فراهم می کند. قارچ دوده سطح برگها و شاخهها را پوشانده و مانع تنفس گیاه و رسیدن نور به سطح آن می شود و بالاخره ضعف و خشک شدن قسمتهای آلوده درخت را منجرد می شود.

روشهای کنترل: چون کنترل شپشک استرالیایی به طریقه سمپاشی نتیجه کافی ندارد بنابراین عملی ترین راه از بین بردن آن استفاده از یکی از دشمنان طبیعی آفت به نام کفشدوزک استرالیایی Vedalia cardinalis می باشد.

کامنت بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین دیدگاه‌ها

دیدگاهی برای نمایش وجود ندارد.

دسته‌ها