کنه شرقی مرکبات
...

Eutetranychus orientalis (Klein)

کنه شرقی مرکبات یکی از مهمترین آفات مرکبات در استان کرمان می باشد که هر ساله خسارت سنگینی را در باغات مرکبات این استان موجب می شود. در اثر تغذیه این آفت میزان کلروفیل برگ کاهش یافته و عملکرد محصول تقلیل می یابد. این کنه روی تنه و شاخه های جوان فعالیت داشته و اهمیت اقتصادی آن روی عناب بیشتر است در بین مرکبات لیموترش نسبت به این آفت حساسیت شدید داشته د و در جمعیتهای بالا خزان برگها را سبب می شود. خسارت در تابستان به علت بالا بودن انبوهی جمعیت بیشتر است. فعالیت این کنه با تنیدن تارهای فراوان همراه است. درختان جوان و نهال های مرکبات بیشتر مورد حمله این کنه قرار میگیرند در درختان بارور علاوه بر ریزش برگها میوه ها نیز به شدت می ریزند بی نظمی در آبیاری و فراهم شدن زمینه تشنگی ریزش برگ و میوه را کند و در این نوع درختان بیشتر شاخه های قسمت بیرونی تاج مورد حمله شدید قرار می گیرند برگهای آلوده بخصوص در سطح زیرین به رنگ خاکستری متمایل به سفید درآمده و در روی آنها لکه های خشکیده نیز دیده می شود.

روشهای کنترل

الف زراعی:

1- آبیاری منظم: آبیاری مرتب و از بین بردن زمینه تشنگی در درختان در کاهش درصد آلودگی و خسارت وارده مؤثر است در عین حال بارندگی تابستانه و شستشوی برگها جمعیت آفت را به شدت کاهش می دهد .۲

-استفاده از ارقام مقاوم: رقم خونی نسبت به این کنه مقاوم می باشد در حالیکه رقم یونکن بسیار حساس است. از این وضعیت میتوان در انتخاب ارقام مقاوم برای جلوگیری از خسارت آفت بهره گیری نمود.

ب-شیمیایی: در صورت بالا بودن جمعیت این کنه میتوان از کنه کشهای نئورون سیترازون پروپارژیت ۷۵ به نسبت یک در هزار و پروپال %۲۵ به نسبت یک در هزار استفاده نمود.

کامنت بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین دیدگاه‌ها

دیدگاهی برای نمایش وجود ندارد.

دسته‌ها