بالشک در از اندام لخت
...

Pulvinaria floccifera Westw. (Hom., Lecaniidae)

این آفت تقریباً در تمام سواحل شمال روی مرکبات انتشار دارد و در روی برخی گیاهان دیگر از قبیل چای شمشاد برگ بو و کافور نیز دیده میشود بالشک دراز اندام مرکبات در ایران احتمالاً از گونه P. aurantii. قدمت دارد و چون کیسه تخم آن بلندتر است بدین جهت به آن بالشک دراز گویند .

خسارت

بالشک دراز اندام معمولاً در سطح زیری و ندرتاً سطح فوقانی برگهای مرکبات و گاهی نیز روی شاخه های جوان فعالیت دارد و هیچگاه روی میوه ها دیده نشده است . درختهای آلوده اغلب مبتلا به قارچ فوماژین نیز شده و طوری سیاه میگردند که از دور تشخیص داده میشوند.

زیست شناسی

این حشره زمستان را اکثراً به صورت پوره سن دو در زیر برگها میگذراند و در اواخر اردیبهشت کامل شده شروع به ترشح کیسه تخم نموده و سپس تخمگذاری می کند. تعداد تخمها تا ۲۰۰۰ عدد بالغ می شود. پورههای آفت ۲-۴ هفته بعد ظاهر و به تعداد زیادی پشت برگ و روی ساقه پراکنده می شود. این آفت هم مانند بالشک مرکبات بدن خود باعث رشد قارچ دوده روی درختان آلوده می شود ولی چون خود افت به شدت مورد حمله قارچ پارازیت Cephalosporisom lecanii قرار می گیرد اهمیت اقتصادی چندانی ندارد بالشک در از اندام مرکبات زمستان را به صورت پوره سن دوم در زیر برگهای همیشه سبز مرکبات میگذراند و در اواخر اردیبهشت ماه کامل شده و شروع به ترشح کیسه تخم نموده و سپس تخمگذاری می.کند تعداد تخمها در داخل هر کیسه تا ۲۰۰۰ عدد بالغ می شود. تخمها بیضوی و رنگ آنها زرد مایل به قهوه ای است پورههای جوان ۲-۴- هفته بعد از تخم خارج شده و به تعداد زیادی پشت برگ و روی ساقه پراکنده میشوند و پس از چند ساعتی حرکت بالاخره در اطراف رگبرگها مستقر میگردند در همین مدت کم باد میتواند به آسانی پوره های این حشره را از درختی به درخت دیگر انتقال دهد اگر تعداد مادهها زیاد باشد در موقع تخمریزی عده زیادی از آنها روی شاخه های جوان مهاجرت نموده و در آنها تخمریزی می کنند.

کامنت بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین دیدگاه‌ها

دیدگاهی برای نمایش وجود ندارد.

دسته‌ها